2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Kokia skanios kavos paruošimo paslaptis?





Turbūt daugeliui teko pasukti galvą, kodėl ryte užplikius kavą “kaip visada” ji pasirodė šlykštaus skonio ir net nepanašėjo į tą, kurią norėtumėt gerti. Žinoma, geriausia būtų pasinaudoti kavos aparatu, kuris padarytų viską už jus ir niekada nenuviltų, bet jei neturite tokios galimybės – aptarkime, kaip tokių klaidų išvengti.


Kuo stipresnė kava, tuo mažesnį jos kiekį reikia paruošti puodelyje. Nepamirškite, kad kavą geriausia ruošti porcelianiniuose, emaliuotuose, keramikiniuose kavinukuose. Taip pat prieš paruošdami kavinuką, kruopščiai jį išplaukite, didelį dėmesį atkreipkite į snapelį, nes ten besikaupiantys kavos eteriniai aliejai gali visiškai sugandinti kavos skonį.
Jei paruošta kava pasirodė per silpna, taip galėjo nutikti dėl per mažo kavos pupelių kiekio ar per rupiai sumaltos kavos, taip pat žema virimo temperatūra galėjo turėti įtakos. Rekomenduojama kavos paruošimo indo nenaudoti jokiems kitiems tikslams.

Jeigu kavą geriate su cukrumi ir ją plikote puodelyje – nedėkite cukraus ir nemaišykite tol, kol kavos nepritrauks, kitaip sugadinsite kavos skonį. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad kavos nederėtų plikyti ilgiau nei dvi minutes, o jei plikote dideliame puodelyje – uždekite jį lėkštute, taip kava ne taip greitai atvės.

Ir nepamirškite pačios esminės taisyklės – kavos ruošimas tai procesas, kuriuo reikia mėgautis, neskubėti, ruošti kavą tik pasikrovus teigiamų emocijų, kitaip nesuprasite kodėl kava neskani net šių patarimų pagalba. Taip pat pastebėjimas pabaigai – kavos žinovai teigia, kad kava reikia mėgautis negardinant jos nei pienu, nei cukrumi. Tikras kavos skonis pajuntamas tik geriant espresso, taip burnoje atsiskleidžia tobuli kavos skoniai ir sodrūs aromatai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą