Turbūt daugeliui
teko pasukti galvą, kodėl ryte užplikius kavą “kaip visada” ji pasirodė šlykštaus skonio ir net nepanašėjo į tą,
kurią norėtumėt gerti. Žinoma, geriausia būtų pasinaudoti kavos aparatu, kuris
padarytų viską už jus ir niekada nenuviltų, bet jei neturite tokios galimybės –
aptarkime, kaip tokių klaidų išvengti.
Kuo stipresnė kava, tuo mažesnį jos kiekį reikia paruošti puodelyje.
Nepamirškite, kad kavą geriausia ruošti porcelianiniuose, emaliuotuose,
keramikiniuose kavinukuose. Taip pat prieš paruošdami kavinuką, kruopščiai jį
išplaukite, didelį dėmesį atkreipkite į snapelį, nes ten besikaupiantys kavos
eteriniai aliejai gali visiškai sugandinti kavos skonį.
Jei paruošta kava pasirodė per silpna, taip galėjo nutikti dėl per mažo
kavos pupelių kiekio ar per rupiai sumaltos kavos, taip pat žema virimo temperatūra galėjo turėti įtakos. Rekomenduojama kavos paruošimo indo
nenaudoti jokiems kitiems tikslams.
Jeigu kavą geriate su cukrumi ir ją plikote puodelyje – nedėkite cukraus
ir nemaišykite tol, kol kavos nepritrauks, kitaip sugadinsite kavos skonį. Taip
pat atkreipkite dėmesį, kad kavos nederėtų plikyti ilgiau nei dvi minutes, o
jei plikote dideliame puodelyje – uždekite jį lėkštute, taip kava ne taip
greitai atvės.
Ir nepamirškite pačios esminės taisyklės – kavos ruošimas tai procesas,
kuriuo reikia mėgautis, neskubėti, ruošti kavą tik pasikrovus teigiamų emocijų,
kitaip nesuprasite kodėl kava neskani net šių patarimų pagalba. Taip pat
pastebėjimas pabaigai – kavos žinovai teigia, kad kava reikia mėgautis
negardinant jos nei pienu, nei cukrumi. Tikras kavos skonis pajuntamas tik
geriant espresso, taip burnoje atsiskleidžia tobuli kavos skoniai ir sodrūs
aromatai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą